Espoon kaupungille merkittävä EU-rahoitus liikunnan, urheilun ja digitalisaation yhdistämiseen

Kuva: SEUL ry, Niko Röytiö, Digital Racingin eSM-finaali 2021

Euroopan komissio on myöntänyt Espoolle merkittävän projektiavustuksen ruohonjuuritason harrastamisen kehittämiseen ja innovaatioihin, joilla kehitetään liikunnan infrastruktuuria. Projektissa ravistellaan olemassa olevia ajatuksia ja käsityksiä aktiivisesta elämäntavasta ja digitaalisuuden tarjoamista mahdollisuuksista urheilulle ja liikunnalle. Tavoitteina on kasvattaa Espoon osaamista urheilun digitalisoitumisessa, parantaa alueen liikuntatoimijoiden edellytyksiä hyödyntää digitalisuutta sekä aktivoida asukkaita sellaisin tavoin, jotka he kokevat omikseen.

– EU-rahoituksen saaminen on osoitus siitä, että Espoon osaaminen digitalisaatiossa ja liikkumisen edistämisessä tunnistetaan Euroopan tasoisesti. Erityisen ilahduttavaa on, että rahoituksella kehitetään Espoosta entistä parempi liikuntakaupunki koko yhteisön voimin. Asukkaat, liikuntaseurat, yritykset ja kaupunki luovat yhdessä uusia tapoja arjen aktiivisuuteen, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Rahoituksen hakeminen on ollut osa Espoon strategista linjaa ymmärtää ja tukea digitaalisen kulttuurin ilmiöitä, kuten e-urheilua ja liikuntapelaamista. Espoo on panostanut jo aiemmin vahvasti digitaalisen kulttuurin ilmiöiden edistämiseen. Kehittämisprojekti mahdollistaa monipuolisemman tekemisen teeman ympärillä.

– Projektin läpimeno on hieno juttu koko kaupungille. Siinä kiteytyy jo tehty työ digitaalisen kulttuurin parissa. Hankkeen avulla päästään kokeilemaan erilaisia digitalisuutta hyödyntäviä liikunta- ja urheilutoimintoja, jotka ovat aiemmin jääneet isompien asioiden jalkoihin, sanoo e-urheilun suunnittelija Kimmo Leinonen.

Vuosina 2022–2024 toteutettavan projektin vetovastuu on liikunnan ja urheilun yksiköllä

Kaiken kaikkiaan jaossa oli 5,5 miljoona euroa, josta myönnettiin rahoitusta 17 organisaatiolle. Espoon kaupungille myönnettiin 381 000 euroa. Espoon kaupungin lisäksi rahoitusta saivat mm. Alankomaiden Olympiakomitea ja Espanjan Jalkapalloliitto.

Lähde: STT / Espoon kaupunki
Kuva: SEUL ry, Niko Röytiö, Digital Racingin eSM-finaali 2021

Leave a Reply

Back To Top