Mobiilimaksaminen: nopea, helppo ja turvallinen tapa maksaa ostoksia kaupassa ja verkossa

Mobiilimaksaminen

Mobiilimaksaminen on maksutapa, jossa maksu suoritetaan älylaitteella, kuten puhelimella, kellolla tai sormuksella. Mobiilimaksaminen on nopeaa, helppoa ja turvallista, ja se onkin yleistymässä Suomessakin.

Mitä on mobiilimaksaminen?

Mobiilimaksaminen tarkoittaa sitä, että maksat ostoksesi tai palvelut älylaitteellasi. Mobiilimaksaminen tapahtuu yleensä lähimaksulla, jossa maksupäätteen ja älylaitteen välillä synnytetään suojattu yhteys.

Mobiilimaksamiseen tarvitaan älylaite, johon on asennettu mobiilimaksamisen sovellus. Sovellukseen liitetään maksukortti tai pankkitili, ja sen jälkeen voit maksaa sillä missä tahansa kaupassa tai palvelussa, jossa on lähimaksupääte.

Mobiilimaksamisen hyödyt

Mobiilimaksamisella on useita etuja verrattuna perinteisiin maksutapoihin, kuten käteiseen tai maksukorttiin. Mobiilimaksaminen on:

  • Nopeaa: Mobiilimaksaminen on nopea tapa maksaa ostokset tai palvelut. Maksu suoritetaan helposti vain viemällä älylaite maksupäätteen lähelle.
  • Helppoa: Mobiilimaksamiseen ei tarvita erillisiä maksuvälineitä, kuten maksukortteja tai käteistä. Maksaminen onnistuu helposti vain älylaitteella.
  • Turvaallinen: Mobiilimaksaminen on turvallinen tapa maksaa. Maksut ovat suojattu vahvalla salauksella, ja ne eivät tallennu älylaitteeseen.

Mobiilimaksamisen eri muodot

Mobiilimaksamista on olemassa useita eri muotoja. Yleisin mobiilimaksamisen muoto on lähimaksu, jossa maksu suoritetaan lähimaksupäätteen avulla. Lähimaksulla voi maksaa ostokset yleensä enintään 50 euron arvosta.

Toinen mobiilimaksamisen muoto on e-maksu, jossa maksu suoritetaan verkossa. E-maksussa älylaitteella luodaan kertaluontoinen maksulinkki, jonka avulla maksu suoritetaan verkkokaupassa.

Kolmas mobiilimaksamisen muoto on QR-maksu, jossa maksu suoritetaan QR-koodin avulla. QR-maksussa älylaitteella luetaan kaupan tarjoama QR koodi, ja maksu suoritetaan sen jälkeen sovelluksessa.

Mobiilimaksaminen Suomessa

Mobiilimaksaminen on yleistymässä Suomessakin. Vuonna 2023 Suomessa tehdyistä lähimaksuista jo yli 50 prosenttia tehtiin mobiililaitteilla.

Mobiilimaksamisen yleistymiseen Suomessa ovat vaikuttaneet useat tekijät, kuten älylaitteiden yleistyminen, mobiilimaksujen turvallisuuden paraneminen ja kauppojen ja palveluiden tarjonnan lisääntyminen.

Uusi MobilePay-sovellus

Uusi MobilePay on Suomen suosituin mobiilimaksamisen sovellus. Uusi MobilePay versio julkaistiin tammikuussa vuonna 2024. Uusi versio on saanut paljon positiivista palautetta käyttäjiltä.

Uuden MobilePay sovelluksen parannuksia ovat muun muassa:

  • Nopeampi ja helpompi käyttöliittymä
  • Lisätyt ominaisuudet, kuten mahdollisuus maksaa automaatilla ja jakaa maksuja
  • Parannettu turvallisuus

Vinkkejä, jos MobilePay ei toimi

Jos MobilePay ei toimi, kannattaa ensin tarkistaa, että älylaitteessa on riittävästi virtaa. Jos virtaa on riittävästi, kannattaa kokeilla uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, kannattaa ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun.

Tiesitkö, että uudessa MobilePay -sovelluksessa on mahdollisuus jakaa oma tai skannata toisen käyttäjän QR koodi.

Puhelimella maksaminen

Puhelimella maksaminen on yksi mobiilimaksamisen muoto. Puhelimella maksamiseen tarvitaan älypuhelin, jossa on NFC-tuki. NFC-tuki mahdollistaa lähimaksun, joka on yleisin tapa maksaa puhelimella.

Puhelimella maksaminen onnistuu helposti. Maksettaessa puhelin viedään lähimaksupäätteen lähelle, ja maksu suoritetaan. On olemassa myös muita mobiilimaksamiseen tarkoitettuja sovelluksia. Esimerkiksi Apple Pay tai Google Pay ovat myös suosittuja sovelluksia mobiilisti maksamiseen.

One thought on “Mobiilimaksaminen: nopea, helppo ja turvallinen tapa maksaa ostoksia kaupassa ja verkossa

Leave a Reply

Back To Top