Enfuce investoi 45 miljoonaa euroa globaaliin kasvuun: ”Haluamme kaikki grit:labin opiskelijat meille töihin”

Nopeasti rahaa

Fintech-yhtiön toimitusjohtaja Denise Johansson kertoo, että Enfuce aikoo kasvaa useilla eri markkinoilla tulevina vuosina. Yhtiö jatkaa panostamista kasvuun myös kotikulmillaan Ahvenanmaalla. Johansson toivoo, että grit:labissa syksyllä aloittavat IT-alan opiskelijat näkevät Ahvenanmaan edut myös valmistumisen jälkeen.

Joulukuussa tuli julki tieto siitä, että kansainvälinen rahoitus vauhdittaa 45 miljoonan euron edestä Enfucen kasvua tulevina vuosina. Jo pandemiavuoden aikana yhtiö osoitti elinvoimaisuutensa: Enfuce kasvoi 35 prosenttia ja asiakasmäärä kaksinkertaistui.

”Meillä on vahva sija Pohjoismaissa nyt, ja kahden vuoden päästä se on yhtä vahva koko Euroopassa. Kun tahti on tämä, on selvää, että haluamme poimia meille töihin kaikki grit:labista valmistuvat IT-alan osaajat,” toimitusjohtaja Denise Johansson kertoo hymyillen.

Hän tietää rekrytointitavoitteen olevan kova, sillä grit:labista valmistuvilla tulee olemaan paljon vientiä. Vaikka hakuaika opintoihin grit:labissa päättyy vasta 22. helmikuuta, ja koulutus kestää kaksi vuotta, uuden koulutuksen kumppaniverkostossa on jo kaksitoista aktiivista yritystä.

Yhteishenkeä ja kokemusten rikkautta

Saaristossa Suomen ja Ruotsin välillä tartutaan mahdollisuuksiin yhdessä, ja yhteishenki on vahva. Grit:labin perustaminen Ahvenanmaalle on hyvä esimerkki siitä, miten hedelmällistä yhteistyö hallinnon ja yrityselämän välillä voi olla, kun puhalletaan yhteen hiileen.

”Näemme, että grit:lab avaa uusia ovia täällä Ahvenanmaalla, ja toivomme, että tänne hakee IT-alasta kiinnostuneita opiskelijoita kotimaasta riippumatta! Opetuskieli on englanti, ja kuka tahansa yli 18-vuotias voi hakea grit:labiin, kunhan vaan opinnoissa tarvittavaa sinnikkyyttä löytyy,” sanoo Ahvenanmaan elinkeinoministeri Fredrik Karlström.

Opiskelija voi hakea opintotukea, tulipa hän grit:labiin Suomesta tai Ruotsista, ja sekä Fredrik Karlström että Denise Johansson uskovat, että opiskelijaryhmästä tulee monipuolinen porukka.

”Tämä hakuprosessi ei tuo monipuolisuutta vain kansallisuuksien osalta, vaan myös kokemusten osalta. Ryhmässä voi olla mukana esimerkiksi hieman vanhempia henkilöitä, jotka vaihtavat grit:labin avulla työuransa suuntaa. Nämä henkilöt voivat tuoda ryhmään osaamista ja kokemusta aivan eri aloilta,” Denise Johansson pohtii.

500 tuntia enemmän aikaa arkeen

Ahvenanmaalaisen positiivisuuden lisäksi grit:labissa opiskelevat tulevat huomaamaan, miten mutkatonta on luoda yhteys paikalliseen yrityselämään. Opiskelijoiden taidot ovat kysyttyjä, ja valmistumisen jälkeen voi tarjoutua mahdollisuus valita joustava elämäntyyli osaksi uutta arkea.

”Olen laskenut, että pelkästään jo lyhyet etäisyydet antavat minulle 500 tuntia enemmän aikaa vuodessa perheen kanssa verrattuna siihen, jos asuisin suurkaupungissa. Kymmenessä minuutissa ehdin niin viedä lapset kuin saapua työpaikalle!”, kertoo Denise Johansson.

”Täällä on turvallista. Luonto on lähellä. Vaikka tarjonta ei ole hirveän suurta, täältä löytyy hyvin sekä kulttuuri- että liikuntamahdollisuuksia,” Denise Johansson jatkaa.

Elinkeinoministeri Fredrik Karlström haluaa nostaa esille myös sen, miten ainutlaatuinen paikka Ahvenanmaa on keskellä Pohjolaa.

“Tässä paikassa on sitä jotakin. Ahvenanmaalla on meri lähellä, punertavat kalliot ja raikas ilma, mutta samaan aikaan täällä toimii myös 2600 yritystä, joista kolme on listattu pörssiin. Yhdistelmä luo elinvoimaisen yhteiskunnan, jossa voi helposti ja nopeasti siirtyä tiiviin työpäivän jälkeen luontoon paristoja lataamaan,” sanoo Fredrik Karlström.

Lähde: News Cision

KATSO MYÖS:
Terrafame tavoittelee 10 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä ja käynnistää yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut..

Lue uutisia esportsista osoitteesta www.suomiesports.fi

One thought on “Enfuce investoi 45 miljoonaa euroa globaaliin kasvuun: ”Haluamme kaikki grit:labin opiskelijat meille töihin”

Leave a Reply

Back To Top