Keliberille Business Finlandilta 7 miljoonan euron rahoitus kestävän kehityksen ratkaisuihin

positiivinen luottorekisteri

Business Finland on myöntänyt Keliber Technology Oy:lle enintään 7 miljoonan euron investointiavustuksen, joka kohdistuu ympäristönsuojelua merkittävästi parantavaan litiumhydroksidin tuotantoteknologiaan ja tuotteen valmistuksessa syntyvän sivuvirran hyödyntämiseen.

Kokkolan suurteollisuusalueelle suunnitellun litiumkemiantehtaan tuotantoprosessi perustuu uuteen soodaliuotustekniikkaan. Vaihtoehtoiseen tuotantoprosessiin verrattuna se säästää energiaa ja edistää kiertotaloutta.

Tuotantoprosessin sivuvirtana syntyvää analsiimihiekkaa on tarkoitus hyödyntää Kokkolan sataman laajennuksessa. Osa Business Finlandin tuesta on suunnattu analsiimihiekan käsittelylaitteiden hankintaan.

Hanke on osa Smart Mobility and Batteries from Finland -ohjelmaa. Business Finlandin avustus edistää kestävän akkuteollisuuden rakentumista Suomessa ja tukee EU-tason siirtymää vähäpäästöiseen liikenteeseen.

Investointipäätöksen edellytyksenä on voimassa oleva litiumkemiantehtaan ympäristölupa.

“Olemme ilahtuneita tästä Business Finlandin erittäin merkittävästä investointiavustuksesta, joka tukee Keliberin valintoja tuotannon ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Toimintamme edistää eurooppalaisen akkuarvoketjun omavaraisuutta ja samalla luomme uusia työpaikkoja Suomeen”, sanoo Hannu Hautala.

Lähde: News Cision

KATSO MYÖS: Suomalaisen rakentamisen historiassa on kääntymässä uusi lehti, kun ohjelmistotalo Fondion Oy ja talouden asiantuntijakonserni Gallant aloittavat yhteistyön.

Kryptovaluutoista voit lukea www.kryptoraha.info verkkosivuilta.

2 thoughts on “Keliberille Business Finlandilta 7 miljoonan euron rahoitus kestävän kehityksen ratkaisuihin

Leave a Reply

Back To Top