STIHL tahkoi yli viiden miljardin euron liikevaihdon viime vuonna

STIHL rikkoi viime vuonna ennätyksiä niin liikevaihdon, myynnin, tuotannon kuin henkilöstömääränkin osalta. STIHL tulee lähitulevaisuudessa vahvistamaan kansainvälistä yhteistyötä. Yhtiö tuo markkinoille lukuisia akku- ja bensiinikäyttöisiä uutuustuotteita ammattilaisille ja kotikäyttäjille.

Laadukkaista puutarhan- ja metsänhoidon tuotteista tunnettu STIHL kertoo tehneensä ennätyksellisen 5,06 miljardin euron liikevaihdon viime vuonna, mikä tarkoittaa yli kymmenen prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

“Sen lisäksi, että rikoimme ennätyksiä myynnin ja tuotannon osalta, ylitimme viiden miljardin euron rajan ensimmäistä kertaa yrityksen 95-vuotisen historian aikana. Haastavista olosuhteista huolimatta STIHL pystyi pitämään tuotannon täydessä vauhdissa koko vuoden. Tämä kertoo myös henkilöstön osoittamasta omistautumisesta ja joustamisesta”, kertoo yhtiön johtokunnan puheenjohtaja Michael Traub.

Kasvua kaikilla markkinoilla – erityisesti puutarhatuotteiden kysyntä on kasvanut
Puutarhatuotteiden myynti kasvoi merkittävästi viime vuonna, mikä kertoo ihmisten kasvaneesta kiinnostuksesta puutarhanhoitoon. Erityisesti Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa kuluttajat ovat panostaneet aikaisempaa enemmän pihanhoitoon ja etsivät sitä varten laadukkaita ja helppokäyttöisiä tuotteita. Uudet tuoteinnovaatiot ja suotuisat sääolosuhteet lisäsivät myyntiä myös muualla maailmassa.

STIHL-verkkokaupassa rikottiin myös myyntiennätyksiä, ja kasvua näkyi sekä kuluttajille että ammattilaisille tarkoitetuissa tuotteissa. Akkukäyttöisten laitteiden suosio näkyi edelleen, mutta bensiinikäyttöisten ammattilaistuotteiden kysyntä jatkui myös vilkkaana.

“Myyntiluvut osoittavat, että asiakkaamme pitävät molempia tuotesegmenttejä tärkeinä. Aiomme jatkossakin investoida akkukäyttöisiin tuotteisiin bensiinikäyttöisten työkalujen liiketoiminnasta tinkimättä”, Traub kertoo.

STIHL olisi pystynyt tuotannollisesti myymään enemmänkin tuotteita, mutta kansainväliset toimitusketjujen häiriöt aiheuttivat haasteita. Traubin mukaan nykyisen maailmantilanteen vuoksi tuotteiden saatavuutta voi olla vaikeaa ennustaa lähitulevaisuudessa.

STIHL teki merkittäviä investointeja ja valmisti ennätysmääriä tuotteita
STIHL teki viime vuonna erilaisia investointeja yhteensä 331 miljoonan euron edestä, mikä on liki 17 prosenttia edellisvuotta enemmän. Valtaosa (92 %) investoinneista ohjautui kansainvälisiin tuotantolaitoksiin, koska STIHL teki useiden satojen miljoonien eurojen investointeja eri puolilla maailmaa sijaitsevien tehtaiden lisäkoneiden ja -järjestelmien hankintaa varten turvatakseen tuotannon ja vastatakseen kasvaneeseen kysyntään. Suurimmat investoinnit tehtiin Brasilian sylinterituotantoon, kolmiosaisten terälevyjen tuotantoon Yhdysvalloissa, ketjutuotantoon Sveitsissä sekä kampiakseleiden ja muovin tuotantoon Saksassa.

Muita merkittäviä lukuja ja tapahtumia viime vuodelta:

 • Vuonna 1926 perustettu ANDREAS STIHL AG & Co. KG kirjasi toiseksi korkeimman vuotuisen tuotantomäärän koskaan.
 • Yhdysvaltojen Virginia Beachilla sijaitseva STIHL Inc. onnistui kasvattamaan moottoriyksiköiden tuotantoa 19 prosentilla.
 • Vuonna 2006 perustettu Kiinan toimipiste juhlisti 25 miljoonatta tuotettaan Qingdaossa. Tehostettujen toimenpiteiden ansiosta STIHL onnistui kasvattamaan Kiinan tuotantoaan lähes 50 prosentilla vuoteen 2019 verrattuna. 
 • STIHL valmisti Brasilian toimipisteellä 100 miljoonannen sylinterin. Vuodesta 1996 lähtien São Leopoldossa toiminut tehdas on onnistunut kasvattamaan tuotantokapasiteettiaan merkittävästi. 
 • Sveitsin ketjutehdas ylsi uuteen ennätykseen kasvattamalla tuotantoaan jopa 20 prosentilla. Lisäksi tehtaalla investoitiin merkittäviä määriä koneiston laajentamiseen. Yhtiö panosti erityisesti itse kehitettyihin ja valmistettuihin erikoislaitteisiin, joita hyödynnetään erilaisissa valmistusprosesseissa ja ketjujen kokoonpanossa. 
 • STIHL-konsernin tytäryhtiö ZAMA laajensi valikoimaansa ja on valmistanut kalvokaasuttimia ja johdinsarjoja viime vuodesta lähtien. Johdinsarjojen tuotannon lisääminen on tulevaisuuden investointi, sillä niitä tarvitaan kaikkiin bensiini- ja akkukäyttöisiin tuotteisiin sekä iMOW-robottiruohonleikkureihin. 
 • STIHL ottaa uuden muovintuotantolaitoksen käyttöön Tirolissa kesällä 2022. Tämä lisää vertikaalista integraatiota alueella, sillä STIHL valmistaa valtaosan akkukäyttöisistä tuotteistaan juuri Tirolissa (ml. STIHL MSA 300, joka on markkinoiden tehokkain akkukäyttöinen moottorisaha).

Saksan liikevaihto kasvoi toimitushaasteista huolimatta
STIHL onnistui kasvattamaan sekä myyntiään että liikevaihtoaan Saksassa viime vuonna. Ammattilaistuotteiden kysyntä aina metsätaloudesta rakentamiseen ja puutarhanhoidosta viherrakentamiseen pysyi yhtä suurena kuin yksityisille kuluttajille suunnattujen tuotteiden kysyntä. Saksalaiset haluavat selvästi investoida kodin ja puutarhan kunnossapitoon. Myös verkkokauppa kasvoi Saksassa huomattavasti, vaikka kova kysyntä ja kuljetushaasteet pidensivät tuotteiden toimitusaikoja.

Saksalainen perustajayhtiö teki ennätystuloksen ja käy läpi muodonmuutosta

ANDREAS STIHL AG & Co. KG jatkoi viime vuonna kasvuaan ja teki liki 1,6 miljardin euron ennätysliikevaihdon, joka tarkoittaa yli 15 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Työntekijöiden määrä kasvoi yli yhdeksän prosenttia edellisvuodesta.

STIHL solmi koronapandemian keskellä sopimuksen työpaikkojen ja toiminnan turvaamiseksi vuoteen 2025 asti. Sopimus takaa työllistymisen emoyhtiössä, taloudellisen tuen jatkokouluttautumiseen sekä 200 miljoonan euron investoinnit rakennuksiin ja koneisiin. STIHL on tällä hetkellä murrosvaiheessa muuttumassa mekaanisen suunnittelun yhtiöstä mekatroniikka- ja ohjelmistoasiantuntijaksi. Sopimus työpaikkojen ja toiminnan turvaamiseksi varmistaa, että yhtiö pystyy tekemään muutoksia ja luomaan uusia innovaatioita tulevien vuosien aikana. STIHL aikoo tulevaisuudessakin investoida IT-infrastruktuuriin, tutkimukseen ja kehitystyöhön. Yhtiö tulee keskittymään enenevässä määrin tulevaisuuden liiketoiminta-alueisiin, kuten akkuihin, elektroniikkaan, robotiikkaan, tekoälyyn ja verkkokauppaan.

Uusia akku- ja bensiinikäyttöisiä tuotteita kuluttajille ja ammattilaisille
“Tuotekehityksemme on asiakaslähtöistä, joten mukautamme valikoimaamme asiakkaiden toiveiden ja vaatimusten mukaan. On ollut ilo nähdä kaikki tämän kevään aikana lanseeratut uutuustuotteet, joilla pystymme helpottamaan asiakkaidemme työskentelyä luonnossa”, Traub kertoo.

Lisää uutuuksia tullaan lanseeraamaan lähiaikoina. Huomionarvoista on myös se, että ammattilaisille suunnattu STIHL AP -akkujärjestelmä, joka kattaa jo nyt kymmenkunta erilaista sovellusta ja yli 30 työkalua, on tarkoitus ottaa käyttöön useissa eri STIHL-tuotteissa.

Akkukäyttöiset STIHL-uutuudet:

 • STIHL MSA 300 on tällä hetkellä markkinoiden tehokkain akkukäyttöinen moottorisaha. Sen monipuoliset ominaisuudet vastaavat puutarhanhoidon, viherrakentamisen ja metsätalouden ammattilaisten korkeisiin vaatimuksiin. Moottorisahan monipuolinen käyttöalue mahdollistaa työskentelyn myös meluherkissä ympäristöissä. Käyttöalue kattaa kaiken valikoivasta hakkuusta karsimiseen ja keskikokoisten puiden sahaamisesta puurakentamiseen. Juuri tätä moottorisahaa varten suunniteltu STIHL AP 500 S -akku on kevyt ja tarjoaa innovatiivisen teknologian ansiosta erinomaisen suorituskyvyn ja kaksinkertaisen määrän latauskertoja. Uuden akun käyttöikä on pidempi verrattuna perinteisiin litiumioniakkuihin, ja sillä on myös suurempi energiakapasiteetti.
 • STIHL MSA 220 T -moottorisaha on ihanteellinen työkalu ammattilaiselle. Siinä on 180 asteen Led-näytöllä varustettu elektroninen ohjauspaneeli, joka tekee laitteen hallinnasta helppoa missä tahansa asennossa.
 • STIHL RGA 140 –raivaussahassa on rikkakasvustoterä, joka mahdollistaa ammattilaisille uudenlaisen ratkaisun rikkaruohojen ja ruohon leikkaamiseen.
 • STIHL tuo syyskuussa markkinoille ensimmäisen reppumallisen ja akkukäyttöisen STIHL BGA 300 -puhaltimen.

Kuluttajille ja puoliammattilaisille suunnattu STIHL AK -akkujärjestelmä löytyy nyt myös STIHL HTA 50 -oksasahasta, joka tulee myyntiin toukokuussa. Oksasahan kokonaispituus on 2,8 metriä, joten sillä saa katkottua oksat turvallisesti maasta käsin. Siinä on vakiona sama STIHL 1/4” PM3 -teräketju, joka löytyy myös ammattilaisille suunnatuista oksasahoista. Oksasahassa on tehokas ja hiljainen moottori, ja terävarustus varmistaa puhtaan ja tarkan leikkuun sujuvasti. Puulajista riippuen, jopa 25 senttimetriä paksuja oksia voidaan leikata tarkasti.

Uusi STIHL SEA 20 -rikkaimuri on varustettu STIHL AS -akkujärjestelmällä. Aikaisemmin akkujärjestelmä on löytynyt kahdesta suosikkituotteesta, STIHL GTA 26 -puutarhaleikkurista ja STIHL HSA 26 -pensasleikkurista. Tämä kätevä uusi työkalu on yksi tehokkaimmista rikkaimureista 10,8 voltin kategoriassa, ja se sopii erinomaisesti pienten alueiden siivoamiseen vaikuttavan imutehonsa ja monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Bensiinikäyttöiset STIHL-uutuudet:

 • STIHL tuo ammattilaisten bensiinikäyttöisten raivaussahojen valikoimaan neljä uutta laitetta, jotka ovat STIHL FS 361 C-EM, FS 411 C-EM, FS 461 C-EM ja FS 491 C-EM. Uudet tuotteet sopivat erinomaisesti muun muassa metsän- ja maisemanhoidon ammattilaisille niitto- ja karsintatöihin. Suurempi leikkuuala (siimapään halkaisija jopa 520 mm) mahdollistaa leikkuutöiden suorittamisen nopeasti ja tehokkaasti.
 • Bensiinikäyttöinen STIHL MS 162 -moottorisaha on tarkoitus tuoda markkinoille heinäkuussa 2022. Laite on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta aloittelijalle, sillä se on kevyt ja helppokäyttöinen. Moottorisahassa on STIHL 2-MIX -moottori, jonka teho on 1,2 kW. Se on täydellinen työkalu polttopuiden sahaamiseen, puuta hyödyntäviin rakennusprojekteihin sekä pienempien puiden kaatoon ja karsimiseen.
 • Metsäalan ammattilaisten kauan odottama STIHL Hexa -leikkuujärjestelmä on ollut saatavilla keskitason suorituskyvyn bensiinikäyttöisiin moottorisahoihin helmikuusta lähtien. Innovatiivinen 3/8″ Rapid Hexa -teräketju, jossa on uusi hampaiden muoto ja kapeampi ura, ylittää STIHL 3/8″ Rapid Superin leikkuutehon jopa 10 prosentilla. Uudelle teräketjulle suunniteltu kuusikulmainen Hexa-teroitusviila mahdollistaa nopeamman ketjun teroituksen ihanteellisessa teroituskulmassa. Patentoitu Hexa-leikkuujärjestelmä vahvistaa yhtiön asemaa alan teknologiajohtajana.
 • STIHL 4-MIX -moottorilla varustettu STIHL HT 135 -oksasaha on tuoteryhmänsä tehokkain työkalu. Se on suunniteltu ammattilaisille puiden karsimiseen, kuolleen ja myrskyjen vahingoittaman puuston poistamiseen sekä hedelmätarhapuiden leikkaamiseen.
 • Testattu ja kaikille STIHL-kaksitahtimoottoreille sopiva STIHL MotoMix -erikoispolttoaine on pian saatavilla uudessa ja päivitetyssä koostumuksessa. Uusi STIHL MotoMix ECO sisältää 10 prosenttia uusiutuvia raaka-aineita, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään kahdeksan prosenttia verrattuna perinteiseen MotoMixiin. STIHL MotoMix ECO ei sisällä etanolia ja vain vähän alkeeneja sekä aromaattisia aineita. Erikoispolttoaineen kanisteri on valmistettu vähintään 50-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista.

STIHL-puhdistustuotteiden valikoima on päivittynyt STIHL RE 80 X -, RE 80 – ja RE 90 -korkeapainepesureilla. Nämä aloittelijoillekin sopivat työkalut ovat erinomainen hankinta kodin tai puutarhan siivoustöihin. Kaikki tuotteet ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia valintoja ja ne sisältävät korkealaatuista teknologiaa. RE 80 X -painepesurissa on kantokahva, eikä siinä ole integroituja kuljetuspyöriä. RE 80 – ja RE 90 -malleista löytyvät integroidut pyörät. RE 90 -pesuri on lisäksi varustettu virtajohdon ja letkun pidikkeillä sekä suihkuputken pidikkeellä, johon suihkuputken voi asettaa työtauon ja varastoimisen aikana. Uudessa STIHL RE 140 PLUS -painepesurissa on harjaton induktiomoottori, ja se on korkealaatuisen alumiinipumpun ansiosta valmistajan tehokkain painepesuri kompaktissa luokassa. Siinä on useita vaikuttavia vakio-ominaisuuksia, jotka tekevät työkalusta yksinkertaisen ja mukavan käyttää.

Tuotevalikoima voi vaihdella paikallisesti.

STIHL-merkkituotekauppa kannustaa ihmisiä ulkoilemaan

STIHL-merkkituotekaupan uusi valikoima on saatavilla juuri sopivasti vuoden 2022 ulkoilukaudelle. Rento istuvuus, toimiva muotoilu ja maanläheiset värit ovat uuden malliston tunnusmerkkejä. Valikoimasta löytyy myös uusi lelumoottorisaha, jossa on innovatiivisen STIHL MS 500i -moottorisahan ulkoasu ja tuntuma.

Kauden 2022 STIHL TIMBERSPORTS®

STIHL TIMBERSPORTS® -kalenteri alkaa jälleen täyttyä vuodelle 2022. Yleisöllä on pandemian jälkeen jälleen mahdollisuus päästä katsomaan yksilö- ja joukkuekilpailuja, jotka muodostavat kauden kohokohdat. World Trophy -kilpailu käynnistää kansainvälisen kauden 28. toukokuuta 2022 Rathausplatzilla Wienin sydämessä, missä aloittelijoiden maailmanmestaruuskilpailut järjestetään päivää aikaisemmin. Kauden viimeinen tapahtuma järjestetään 28.–29. lokakuuta Göteborgissa Ruotsissa, missä yli sata urheilijaa ottaa osaa joukkueiden välisiin maailmanmestaruuskilpailuihin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Muita kansainvälisiä kilpailuja tänä vuonna ovat muun muassa European Trophy Ranskassa ja European Nations Cup Sveitsissä.

Lähteet: MyNewsDesk / STIHL


Muuta luettavaa muualta

Tutustu Samsung XCover 5 puhelimeen

Samsung XCover 5 -puhelin täyttää MIL-STD-810H-sotilasstandardin kestävyysvaatimukset, ja lisäksi sillä on myös IP68-luokitus. Älypuhelimessa on 16 megapikselin kamera sekä 5,3” kosketusnäyttö, joka toimii myös käsineitä käytettäessä. Jos tämä puhelin ei kiinnostanut sinua, niin miten olisi Samsungilta Galaxy S21 Ultra puhelin?

2 thoughts on “STIHL tahkoi yli viiden miljardin euron liikevaihdon viime vuonna

Leave a Reply

Back To Top