Asuntolainan kilpailutus: Näin löydät itsellesi parhaan lainan

Asuntolainan kilpailutus

Asuntolainan kilpailutus on tärkeä osa asunnonostoa. Kilpailuta asuntolaina vaikka heti tänään ja voit säästää jopa tuhansia euroja lainan koroissa ja kuluissa. Tässä artikkelissa kerromme, miten asuntolainan kilpailutus kannattaa tehdä ja annamme vinkkejä edullisimman lainan löytämiseen.

Miksi kilpailuttaa asuntolainat?

Asuntolainan kilpailuttaminen on vaivaton tapa säästää rahaa. Kun haet lainaa useilta pankeilta, voit vertailla niiden tarjouksia ja valita itsellesi sopivimman. Kilpailuttamalla voit säästää:

 • Koroissa: Pankkien lainakorot vaihtelevat, joten kilpailuttamalla voit löytää edullisimman koron.
 • Kuluissa: Lainojen avaus- ja tilinhoitomaksut vaihtelevat pankkien välillä. Kilpailuttamalla voit löytää lainan, jonka kulut ovat pienet.
 • Lyhennysturvassa: Lyhennysturva on vakuutus, joka suojaa lainanlyhennysten maksulta työttömyyden tai sairauden varalta. Lyhennysturvan hinta vaihtelee pankkien välillä. Kilpailuttamalla voit löytää edullisimman lyhennysturvan.

Miten kilpailuttaa asuntolainat?

Asuntolainan kilpailutus on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä sen itse tai käyttää lainanvälityspalvelua.

Itse kilpailuttaminen:

 1. Kerää tarvittavat tiedot: Ennen kuin haet lainaa, kerää tarvittavat tiedot tuloistasi, menoistasi ja varallisuudestasi. Tarvitset myös tiedot ostettavasta asunnosta.
 2. Täytä lainahakemus: Täytä lainahakemus useille pankeille. Hakemus ei sido sinua ottamaan lainaa.
 3. Vertaile lainatarjouksia: Kun olet saanut lainatarjoukset, vertaile niitä huolellisesti. Kiinnitä huomiota koron, kulujen ja lyhennysturvan hintaan.
 4. Valitse paras laina: Valitse itsellesi sopivin laina.

Lainanvälityspalvelu:

Lainanvälityspalvelu kilpailuttaa asuntolainat puolestasi. Palvelu on maksuton eikä sido sinua ottamaan lainaa.

Vinkkejä edullisimman lainan löytämiseen:

 • Hae lainaa hyvissä ajoin: Aloita lainan kilpailutus hyvissä ajoin ennen asunnonostoa. Näin sinulla on aikaa vertailla lainatarjouksia ja neuvotella pankeille parempi korko.
 • Tarkista oma luottotietosi: Ennen lainan hakemista tarkista oma luottotietosi. Hyvä luottotieto voi auttaa sinua saamaan edullisemman koron.
 • Neuvottele korko: Älä hyväksy ensimmäistä lainatarjousta. Neuvottele pankeille parempi korko.
 • Harkitse lyhennysturvaa: Lyhennysturva voi olla hyvä vaihtoehto, jos olet huolissasi työttömyyden tai sairauden varalta.

Asuntolainan kilpailutus – Yhteenveto

Asuntolainan kilpailutus on tärkeä osa asunnonostoa. Kilpailuttamalla lainat voit säästää jopa tuhansia euroja lainan koroissa ja kuluissa. Kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa, ja voit tehdä sen itse tai käyttää lainanvälityspalvelua. Muista vertailla lainatarjouksia huolellisesti ja neuvotella pankeille parempi korko.

Leave a Reply

Back To Top